GLOMMEN - ETT LEVANDE SAMHÄLLE

Väder Glommen

Nyheter

Markförberedelserna inför byggstarten i Långaveka påbörjade

By Eva Wictor-Olofson

I tisdags, den 8 oktober 2019, träffades Vägföreningens styrelse och projektledningen (Göte Johansson) tillsammans med ansvariga för Getinge Gräv. Vägföreningen fick ta del av en ny planskiss över hur lekplatsen Sammels väg kommer att påverkas. Den nya skissen kommer att publiceras på denna sida inom kort.

Tillsammans bestämde vi att Getinge Gräv flyttar befintliga redskap mer västerut på lekplatsen för att frigöra yta till transportväg och arbetsbodar. Den yta som tas i anspråk för detta kommer att skiljas från lekplatsen på lämpligt, säkert sätt.

Lekplatsen Sammels väg i tisdags:

       

Material med mera kommer inte att förvaras på lekplatsen, en ändring från tidigare uppgift. Det är även nödvändigt att flytta postlådorna längre västerut, vilket har stämts av med PostNord.

Idag, torsdag, är såväl lekredskap som postlådor på sina nya platser. I tisdags togs även beslutet att skrota den blå ”klätterbågen”, som blivit mycket sliten. Detta är också genomfört.

 

              

Promenaden över åkrar, vägar och lekplats under mer än en halvtimme i tisdagens ösregn följdes med stort intresse av en inte helt obekant katt i Glommen…

Frågor och synpunkter meddelas som tidigare Göte Johansson.